Een bruisende social media strategie
voor IDEWE

IDEWE behoort als Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (EDPBW) al meer dan 50 jaar bij de adel van EDPBW’s in België. Ferm! Gezien werkgevers in België wettelijk verplicht zijn aan te sluiten bij een EDPBW, heeft IDEWE in het verleden nooit veel commerciële (marketing & sales) inspanningen moeten leveren om groei te blijven realiseren.

Hoewel de commerciële marktsituatie de laatste jaren (nog) niet drastisch is veranderd voor IDEWE, is er wel een interne dynamiek op gang gekomen die in 2021 leidde tot het allereerste Social Media Plan en de eerste “always-on” social media campagnes en een social media redactieraad in samenwerking met Miles&Mates.

Van ‘af en aan’ naar ‘Always-on’

Idewe stelde een social media redactieraad in werking en wij kwamen met een “always-on” digitale aanpak. Kortom, er was goesting om ook digitaal te groeien. Na een rapport van wel 132 pagina’s aan insights, bevindingen en analyses – die we jullie gaan besparen, geen nood – kwamen we tot een oninneembaar actieplan. Merkvoorkeur (brand preference) bij potentiële klanten werd het doelwit, samen met actievere cross-selling, employer branding en community building. E-mail list building stond ook op de planning, want naast ledenwerving is IDEWE ook steeds op zoek naar gemotiveerde werknemers en werkgevers die willen bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek van IDEWE.

Hero, Hub, Hygiëne

Deze strategie vertaalde zich in een jaarplan opgedeeld in Hub, Hero en Hygiëne-campagnes. LinkedIn, Instagram, Twitter, Facebook, Youtube en zelfs TikTok werden gerekruteerd om de content te huisvesten. De content zelf bestond uit animaties, testimonials, user generated content, masterclasses, interactieve posts en nog veel meer.
 

En wat levert dat op?

De grootste stijger na een succesvol jaar was LinkedIn met een verdubbeling (!) in volgers. De andere socials kregen ook een stevige duw omhoog. Het aantal mail subscribers, website sessies en lead generation conversies kende ook een rijkelijke groei. Of in de woorden van IDEWE: meer van dat!

Een social media strategie zoals IDEWE?

We go the extra mile for your digital marketing! We maken met plezier wat tijd vrij om samen te sparren over jouw uitdagingen en opportuniteiten.

Scroll naar boven
Spring naar de inhoud